woensdag 15 december 2010

Steach & Dobleye maken muziek om de muziek.

Bij De Overdosis in Ekko

Wie dacht dat vernieuwende hiphop ophield na Kyteman's Hip Hop Orkest, heeft het mis. Op donderdag 4 november releasten de hiphoppers Steach & Dobleye hun album 'Koele Meren', in de Ekko in Utrecht. Dit album is een vervolg op hun pre-album 'De tocht door het schimmenrijk', dat begin dit jaar uitkwam.

“We wilden eigenlijk een 'Koele Meren EP' uitbrengen”, vertelt Steach. “Maar we verzamelden tracks en maakten nieuwe tracks waardoor het steeds meer een verhaal werd waarin we naar 'Koele Meren' toe werkten.” Dit zorgde ervoor dat ze het album 'De tocht door het schimmenrijk' tot een pre-album maakten.

Steach was al bezig als rapper toen hij de beats van Dobleye hoorde. Hij dacht: “Dit klinkt dope, ik wil met hem samenwerken.” Geïnspireerd door artiesten als onder andere MF DOOM, Mad Lib, Opgezwolle en Nina Simone werkten ze samen aan tracks. Dobleye kende JAE al een aantal jaren, en ze kwamen zo terecht bij Hof van Jaeden. Een platenlabel voor opkomende hiphop-artiesten. Namens Hof van Jaeden releasten ze het album 'Koele Meren.'

“Het duurt even voordat onze shit inslaat, maar dan heb je ook wat”, verklaart Steach. “Onze stijl is niet met één woord te omschrijven, onze stijl is: uit het hart, rauw, spacey, old skool meets new skool. Het ligt aan de vibe. Als we een vette track horen denken we niet, dat willen we ook maken. Maar meer van, dat had ik ook gemaakt willen hebben.”

“Er zijn artiesten die zich zouden moeten schamen voor de muziek die ze maken, zoals bijvoorbeeld Turk. Wij houden onze muziek echt, we maken iets dat we zelf ook zouden willen luisteren”, legt Dobleye uit. Dit hoor je ook terug in de muziek. De muziek komt recht uit het hart, en wordt met liefde gemaakt. “Dit is toch iets dat tegenwoordig steeds minder voorkomt, artiesten worden populair gemaakt. Muziek draait steeds meer om geld.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten